Label
Razpored Lestvice
Label
20/06/2008 | Miran Zore
Marjan Pušnik o četrtfinalnih tekmah evropskega prvenstva

Ne gre vse po pričakovanjih
Trenerja velenjskega Rudarja Marjana Pušnika je doslej na Euru 2008 nekoliko presenetila le slaba igra francoske ekipe, medtem ko so Portugalci po njegovem zasluženo izgubili.

Slovenski nogometni strokovnjak Marjan Pušnik je trenutno sicer zelo zaposlen s pripravami velenjskega Rudarja v Brežicah, kjer si nogometaši iz Velenja nabirajo moči za igranje v Prvi Ligi Telekom Slovenije, navkljub obilici dela pa koroški strateg z zanimanjem spremlja tudi evropsko prvenstvo v nogometu. In ker velja Pušnik, nekdaj tudi trener Maribora in Celja, za enega boljših poznavalcev nogometa pri nas, smo ga na uredništvu Nogomanie poklicali in povprašali po njegovem pogledu na razplet skupin Eura 2008. "Lahko rečem, da se je tekmovanje po skupinah razpletlo relativno pričakovano, ni bilo velikih presenečenj. No, povsem po pričakovanjih pa se vseeno ni razpletlo. Svetovni in tudi evropski vrh je zelo širok, presenečenja so vselej možna. Nekoliko so me presenetili le Francozi, ki so igrali slabo. Izpad Grčije me ni niti malo presenetil. Sicer aktualni evropski prvaki Grki imajo v reprezentanci povečini nogometaše, ki so igrali že na zadnjem evropskem prvenstvu na Portugalskem. Ti igralci so danes seveda izkušenejši, a tako hudemu ritmu, ki ga dandanes prinaša nogomet na tej ravni, očitno ne morejo več slediti," je dejal strokovnjak s Koroške in se dotaknil četrtfinalnih tekem: "Portugalci so izgubili povsem zaslužno. Ne vem, zakaj so na tej tekmi veljali za favorite. Zdi se mi, da so to mediji nekoliko preveč napihnili, vedoč, da imajo ljudje radi in tudi podpirajo atraktiven nogomet. Nemce krasi borbenost, nepopustljivost, že od nekdaj so specializirani za velika tekmovanja. Kar se tiče preostalih parov, lahko rečem, da so seveda vse tekme odprte, težko je izbrati favorite."

Rusi bodo nudili dober odpor
Že nocoj se bosta na evropskem prvenstvu pomerili Hrvaška in Turčija, v soboto se bodo udarili Nizozemci in Rusi, v nedeljo pa sledi še poslastica, obračun ned Španijo in Italijo. "Hrvati so letos izjemno dobri, imajo pa Turki za seboj dve neverjetni zmagi proti Švici in Češki in so zelo motivirani. Ne pozabimo, Portugalci so do tekme z Nemčijo igrali superiorno, pa poglejte, kako se je končalo - morda bodo šli Hrvati po isti poti in se poslovili že po četrtfinalu evropskega prvenstva. Na tekmi med Španijo in Portugalsko si želim videti veliko zadetkov. Favorita na tej tekmi ni, vseeno pa sam nekaj več prednosti dajem Italijanom, izkušnje so namreč zagotovo na njihovi strani. Kar se tiče obračuna med Nizozemsko in Rusijo, sem prepričan, da bo moštvo starega trenerskega mačka Guusa Hiddinka, ki mi je od vseh reprezentanc na Euru najbolj všeč, nudilo dober odpor favoriziranemu tekmecu. Nizozemci igrajo moderen nogomet, selektor Marco Van Basten pa je združil vse zvezdnike v kolektiv, ki melje vse pred seboj. Toda tudi Rusi igrajo dobro, tako da je napovedati zmagovalca tega para resnično nemogoče," je za konec pogovora misli še strnil Marjan Pušnik, ki je na klopi Rudarja pred časom zamenjal Branka Oblaka.
KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI