Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Jure Bohorič, Foto: Getty Images
Španiji tudi naslov med najboljšimi strelci

Villa golgeter Eura 2008
Čeprav se je med strelce vpisal le na dveh tekmah, je španski napadalec David Villa kljub temu osvojil naslov najboljšega golgeterja evropskega prvenstva 2008.

Naslov najboljšega strelca evropskega prvenstva v Avstriji in Švici je osvojil španski reprezentant David Villa. Nogometaš Valencie zaradi poškodbe v velikem finalu ni igral, naslov prvega golgeterja pa si je priigral že po dveh tekmah. Na uvodni proti Rusiji je zabil kar tri gole, proti Švedski pa je nato dodal še enega, kar je bilo dovolj za prvo mesto na lestvici strelcev. Villa je zabil gol manj kot njegov predhodnik Milan Baroš, ki je na evropskem prvenstvu leta 2004 na Portugalskem v polno zadel petkrat. Kot zanimivost dodajmo, da je Villa postal prvi nogometaš po letu 2000, ki je na EP zabil hat-trick, doslej pa je v celotni zgodovini to uspelo le sedmim igralcem. Drugo mesto na lestvici strelcev Eura 2008 so si razdelili Roman Pavlyuchenko, Lukas Podolski, Hakan Yakin in Semih Senturk, ki so bili natančni trikrat.

- Najboljši strelci Eura 2008:

4 - David Villa (Španija)
3 - Roman Pavlyuchenko (Rusija)
3 - Lukas Podolski (Nemčija)
3 - Hakan Yakin (Švica)
3 - Semih Senturk (Turčija)
2 - Andrei Arshavin (Rusija)
2 - Michael Ballack (Nemčija)
2 - Miroslav Klose (Nemčija)
2 - Daniel Guiza (Španija)
2 - Arda Turan (Turčija)
...

KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI