Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Damjan Tratnik
Iker Casillas je najboljši vratar letošnjega evropskega prvenstva

Casillas uresničil življenjske sanje
Najboljši vratar letošnjega evropskega prvenstva Iker Casillas je po osvojenem naslovu prvaka povedal, da je uresničil sanje iz svojih otroških dni.

Iker Casillas je v majici madridskega Reala vrsto let dokazoval, da je eden najboljših vratarjev na svetu, a za popolno potrditev je potreboval še uspeh na velikem mednarodnem tekmovanju. "Sveti Iker", kakor so Casillasa poimenovali rojaki, je na evropskem prvenstvu odigral fantastično in s svojimi značilnimi paradami nasprotnikove napadalce spravljal v obup. Klonil je le dvakrat - prvi ga je na uvodni tekmi prvenstva ugnal Rus Roman Pavlyuchenko, v drugem kolu je bil proti kralju parad uspešen še Šved Zlatan Ibrahimović, nato pa Casillas vse do izteka evropskega prvenstva ni več prejel zadetka. "Uresničil sem sanje iz svojih otroških dni. Vedno sem si želel osvojiti nekaj pomembnega z reprezentanco in po dolgih letih mi je to uspelo. Zmagali smo in še vedno se ne zavedam točno, kaj smo dosegli. Ko je sodnik odpiskal konec tekme sem občutil nepopisno veselje. Takrat me je prevevalo toliko čustev, da sploh nisem mogel govoriti," je povedal 27-letni vratar. Kapetan španske reprezentance je prepričan, da je bila ključ do uspeha izjemna enotnost v moštvu. "Bili smo neverjetno povezani. Brez tega nam zagotovo ne bi uspelo. Vsi smo dihali za Španijo," je povedal najboljši španski vratar vseh časov.

KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI