Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Klemen Tomše, Foto: Getty Images
V nemškem taboru priznavajo premoč Španiji

Naredili so preveč napak
"Razočaranje bo trajalo še nekaj dni, tednov, morda celo let," po porazu v finalu evropskega prvenstva proti Španiji pravi nemški vratar Jens Lehmann.

Medtem ko se Španija veseli svojega drugega naslova nogometnega prvaka Evrope, nogometni navdušenci v Nemčiji žalost utapljajo v solzah. Elf vse bolj postaja reprezentanca, ki pač ne zmaguje vedno in po porazih v finalu SP 2002 in polfinalu SP 2006 je sedaj klonil še v finalu Eura 2008. Poraz je bil zagotovo boleč tudi za nemškega kapeta Michaela Ballacka, osmoljenca finalnih obračunov. Po dveh porazih v finalu Lige prvakov in suspenzu na finalnem obračunu svetovnega prvenstva pred šestimi leti ga je doletel še poraz na zadnji stopnički do evropskega naslova. "Težko je izgubiti, ko prideš tako daleč. Celotna ekipa se je borila po najboljših močeh, vendar smo na tokratni tekmi naredili preveč napak," je skrušen povedal zveznik londonskega Chelsea, svoje razočaranje pa je izrazil tudi najstarejši igralec, ki je kdajkoli zaigral v finalu evropskega prvenstva, 38-letni nemški vratar Jens Lehmann: "Seveda sem razočaran in to razočaranje bo trajalo še nekaj dni, tednov, morda celo let. To je bila moja zadnja tekma na evropskih prvenstvih, kar ta poraz še dodatno otežuje." Tudi Christoph Metzelder ni mogel skriti slabe volje, toda kot pravi športnik je tekmecu priznal, da je bil boljši: "Moramo čestitati španskemu moštvu, pred katerim je izredna prihodnost. Težko je sedaj govoriti, da smo lahko zadovoljni z drugim mestom, toda prepričan sem, da nam bo po nekaj dneh vendarle postalo jasno, da smo tudi z uvrstitvijo v finale dosegli marsikaj."

KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI