Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Damjan Tratnik
Španski premier želi še naslov svetovnega prvaka

Zapatero ima visoke cilje
Španski premier Jose Luis Rodriguez Zapatero je navdušen po zmagi Španije nad Nemčijo, z mislimi pa je tudi že na naslednjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Finalni obračun trinajstega evropskega prvenstva med Španijo in Nemčijo si je na dunajskem štadionu Ernst Happel v živo ogledal tudi Jose Luis Rodriguez Zapatero. Španski premier je bil le eden od številnih eminentih gostov, brez dvoma pa je bil po koncu precej bolj zadovoljen kot njegova nemška kolegica Angela Merkel. Še več, Zapatero ni skrival navdušenja in hkrati tudi visokih ciljev - sedaj želi, da La Roja Furia čez dve leti naredi še koraj naprej. "Naša reprezentanca si je zmago povsem zaslužila, to pa je šele začetek. Najboljše šele prihaja. Sedaj je naš naslednji cilj svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Vesel sem, zares zelo vesel. To je privilegij, saj sem prvi španski premier v demokratični eri, ki je predsedoval ob zmagi na velikem tekmovanju. Moja generacija ima pravico uživati v tem, kako je naša reprezentanca osvojila ta naslov," je po tekmi misli strnil Zapatero. Španija je bila pred letošnjim letom nazadnje prvak Evrope leta 1964, ko je Španiji vladal še diktator General Francisco Franco.
KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI