Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Jure Bohorič, Foto: Getty Images
Luis Aragones je vedno verjel v svoje fante

Najtežje je bilo proti Italiji
"Najtežje smo se prebili skozi četrtfinale, kjer smo se merili z odlično Italijo," je po koncu evropskega prvenstva priznal selektor Španije Luis Aragones.

Luis Aragones, selektor novopečenih evropskih prvakov Špancev, ki pa zapušča to delovno mesto in se najverjetneje seli v Turčijo k Fenerbahčeju, je priznal, da je bila najtežja tekma na Euru 2008 obračun z velikim rivalom Italijo. Španci so na evropskem prvenstvu po rednem delu dobili prav vse tekme, izjema je le Italija, ki je morala premoč priznati šele po loteriji, strelih z bele točke. "Ko na velikem turnirju igraš na takšen način, kot smo tokrat mi, potem je ni ekipe, ki bi te lahko zaustavila. Italiji, ki je izredna v branjenju svojega gola, verjetno celo najboljša na svetu v tej prvini, bi skoraj uspelo, saj smo jo premagali šele po enajstmetrovkah. To je bila ključna zmaga, po kateri smo vedeli, da lahko postanemo evropski prvaki. Sam sem že od začetka verjel, da nam lahko uspe. Govoril sem, da bomo prvaki, če bomo pravilno vodili to moštvo. Nogometaši so verjetno mislili, da jim želim s tem le okrepiti samozavest, toda sam sem resnično verjel. Upam, da bo Španija nadaljevala v takšnem slogu in slavila še veliko pomembnih zmag," je po svoji zadnji tekmi na klopi La Roje Furie in koncu trinajstega evropskega prvenstva ocenil že 69-letni Aragones, z njim pa se strinja tudi španski kapetan Iker Casillas: "Z Italijani smo odigrali odigrali najtežjo tekmo na prvenstvu, ki je bila za nameček iz večih razlogov še nabita z emocijami."

KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI