Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Jure Bohorič, Foto: Getty Images
UEFA je za najboljšega izbrala Xavija Hernandeza

Xavi naj igralec Eura 2008
Xavi Hernandez, vezist španske izbrane vrste, je bil izbran za najboljšega nogometaša evropskega prvenstva 2008, ki sta ga skupaj odlično organizirali Avstrija in Švica.

Posebna tehnična komisija Evropske nogometne zveze (UEFA) je izbrala najboljšega nogometaša trinajstega evropskega prvenstva. Slednji seveda prihaja iz vrst Španije, s prestižno lovoriko pa se bo domov vrnil Xavi Hernandez. 28-letni vezist Barcelone je bil ključni člen La Roje Furie na sredini igrišča, kjer je bila Španija najmočnejša med vsemi. In prav neverjetna igra vezne linije je po mnenju mnogih najbolj zaslužna za tako prepričljive predstave Španije, ki se je do naslova prvaka Stare celine prebila brez poraza. Posebna tehnična komisija je upoštevala tudi mnenje javnosti, svoj izbor pa je pojasnila z naslednjimi besedami: "Njegova sposobnost narekovanja ritma tekme s sredine igrišča mu je prinesla pozornost tehnične komisije UEFA, ki ga je izbrala za najboljšega nogometaša Eura 2008. Na evropskem prvenstvu na Portugalskem je bil neuporabljen rezervist v španski reprezentanci, mesto v začetni enajsterici si je priigral že do svetovnega prvenstva 2006 v Nemčiji, v Avstriji in Švici pa sedaj pokazal zrelost in nič kaj skromno mero briljantnosti." Xavi je na prestolu najboljšega nogometaša nasledil Theodorisa Zagorakisa iz Grčije, medtem ko je Španija lovoriko pobrala tudi v kategoriji najboljši strelec. S štirimi zadetki jo je osvojil David Villa, ki je nasledil Milana Baroša s Češke.

KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI
<< 1 >> 
realmadrid | 6/30/2008 12:44:11 PM

Vseeno če barceloni ni moj najljubši klub je xavi eden od najboljših španskih igralcev na tem prvenstvu