Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Uredništvo, Foto: Getty Images
Kar devet nogometašev med najboljših 23

Naj ekipa: dominacija Španije
Evropska nogometna zveza (UEFA) je po koncu evropskega prvenstva objavila imena 23 nogometašev, ki so po njenem mnenju najbolj zaznamovali Euro 2008.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je po koncu evropskega prvenstva seveda izbrala tudi najboljše moštvo tekmovanja. Tehnična ekipa UEFA je, tako kot je že v navadi, izbrala 23 nogometašev in ne zgolj 11, tudi v tem izboru pa dominirajo Španci, ki so domov odnesli že nagrado za najboljšega posameznika Eura 2008 (Xavi Hernandez) in lovoriko za najboljšega strelca turnirja (David Villa). Tokrat je ekipi 13. evropskega prvenstva kar devet španskih nogometašev, torej skoraj celotna najboljša enajsterica. Štiri predstavnike ima Rusija, tri poražena finalistka Nemčija, po dva Nizozemska in Portugalska, po enega pa Turčija, Hrvaška in Italija.

- Najboljše moštvo Eura 2008:

Vratarji: Iker Casillas (Španija), Gianluigi Buffon (Italija), Edwin Van der Sar (Nizozemska).

Branilci: Jose Bosingwa (Portugalska), Philipp Lahm (Nemčija), Carlos Marchena (Španija), Pepe (Portugalska), Carles Puyol (Španija), Yuri Zhirkov (Rusija).

Vezisti: Hamit Altintop (Turčija), Luka Modrić (Hrvaška), Marcos Senna (Španija), Xavi Hernandez (Španija), Konstantin Zyryanov (Rusija), Michael Ballack (Nemčija), Cesc Fabregas (Španija), Andres Iniesta (Španija), Lukas Podolski (Nemčija), Wesley Sneijder (Nizozemska).

Napadalci: Andrei Arshavin (Rusija), Roman Pavlyuchenko (Rusija), Fernando Torres (Španija), David Villa (Španija).


Roman Pavlyuchenko je bil izbran med najboljše napadalce EP 2008.
KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI
<< 1 >> 
borkovic | 6/30/2008 8:32:26 PM

ti ne razumeš, on je drugi najboljši igralec na svetu takoj za kakajom...

mido1 | 6/30/2008 4:32:49 PM

Luka Modrič zakaj že je med najbolšimi ker sem očitno pozabo?