Label
Razpored Lestvice
Label
30/06/2008 | Jure Bohorič, Foto: Getty Images
Frustracije so končane, Kralji Evrope, Osvajalci Evrope in podobno...

Odmevi: kaj pravijo mediji
O finalu evropskega prvenstva so se seveda razpisali tako španski kot nemški mediji - prvi so slavili svoje velike junake, drugi pa objokovali poraz v finalu EP.

Španski mediji so seveda znali dostojno proslaviti zmago svoje nogometne reprezentance v finalu Eura 2008. La Roja Furia je na zadnji tekmi 13. evropskega prvenstva z golom Fernanda Torresa premagala Nemčijo in osvojila svojo prvo lovoriko po kar 44 letih, s čemer so se selektor v odhodu Luis Aragones in njegovi izbranci za vse večne čase zapisali v špansko nogometno folkloro. "Kralji Evrope!" so po zmagi na Dunaju zapisali na naslovnici spletne izvedbe časnika Marca in nadaljevali: "Španija po 44 letih spet vlada evropskem nogometu, potem ko je z golom Torresa premagala Nemčijo." Časnik AS je pripomnil: "Osvajalci Evrope. Nogometni pravici je zadoščeno, La Seleccion nadvladal Nemčijo, Torres zabil gol za slavo, Iker pa dvignil pokal za naslov prvaka Evrope." Pri Ultima Hora so v prav tako velikem zanosu dodali: "Naš je! Španija je okronana za novega kralja evropskega nogometa. Špansko moštvo selektorja Luisa Aragonesa je uresničilo sanje številnih generacij. Končane so kar 44 let dolge frustracije, španski nogomet pa je, končno, na vrhu." Tudi El Pais je bil na svoji naslovnici strasten: "Slava boljšemu! Mnogo poti vodi do slave, toda le redko kdo si tako zelo zasluži zmagoslavje, kot si ga je Španija v nedeljo, ko je postala prvak Evrope. Španija je blestela od začetka pa vse do konca evropskega prvenstva in si prislužila vsesplošno občudovanje."

V Nemčiji so mediji realni. Vsi seveda obžalujejo poraz, a hkrati priznavajo, da si je četa selektorja Luisa Aragonesa naslov prvaka Stare celine preprosto bolj zaslužila. "Še vedno smo ponosni na vas," pravijo pri Bildu in dodajo: "En gol je uničil naše sanje, razočaranje je grenko. Na žalost za nas ni bilo srečnega konca poletne pravljice." Časnik Süddeutsche Zeitung je predstavil svoje mnenje: "Umetniki iz Španije niso dovolili, da bi kdo pometal z njimi. Po odličnem štartu je Nemčija zašla s poti." Tabloid B.Z. iz Berlina se je dotaknil tudi nesrečnega kapetana Michaela Ballacka, nad katerim visi pravo prekletstvo finalnih tekem: "Zakaj Ballack ne more zmagati v finalu? Boril se je, krvavel in izgubil. Travma se nadaljuje." Tudi brani Kicker obžaluje, a priznava, da je bila Španija boljša: "Sanje so končane. Nemčija je v finalu na Dunaju izgubila proti močni Španiji. Fernando Torres je potreboval dobre pol ure, da je tekmo odločil v korist Iberijcev. Španija slavi prvi naslov po 44 letih, Nemčiji ostaja le drugo mesto." Finalna tekma evropskega prvenstva se je seveda znašla tudi na naslovnicah drugih največjih evropskih medijev. "Španska fiesta. Nemčija K.O., španski talenti so na vrhu evropskega trona," je zapisala italijanska La Repubblica, francoski Le Figaro pa je dodal: "Španija je čakala tako dolgo, sedaj pa postala super zmagovalec super evropskega prvenstva. Španska armada je bila zares nepremagljiva in osvajalska."

KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI