Label
Razpored Lestvice
Label
01/07/2008 | Uredništvo, Foto: Getty Images
Španija se je vrnila domov

Rajanje na ulicah Madrida
V Madridu je nešteto ljudi s ponosom pozdravilo svoje nogometaše, ki so na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici osvojili prvo veliko lovoriko po kar 44 letih. "Španiji se je zmešalo," pravi El Pais.

Španska nogometna reprezentanca se je v ponedeljek zvečer zmagoslavno vrnila domov, potem ko je na Euru 2008 v velikem finalu z golom Fernanda Torresa premagala Nemčijo in osvojila prvo veliko lovoriko po kar 44 letih. Nešteto navdušencev je svoje ljubljence pričakalo v Madridu, kjer so jim nogometaši - ti so naslov prvaka slavili v enem od dunajskih nočnih klubov - na Paseo de la Castellana predstavili prestižno lovoriko. Vmes so nogometaši spet malce v zrak metali svojega selektorja Luisa Aragonesa in ga prepričevali naj ostane, nebo pa so razparali tudi reaktivna vojaška letala (bilo jih je sedem), ki so naredila sledi v barvah španske zastave. "Si, si, si la copa ya esta aqui!" so prepevali navijači (v prevodu bi to pomenilo "da, da, da, pokal je sedaj tukaj", pokal pa je seveda visoko v zrak najprej dvignil kapetan Iker Casillas. "Španiji se je zmešalo," je stanje na ulicah nazorno predstavil najbolj prodajani časnik El Pais, El Mundo Deportivo pa je dodal: "Španija je osvojila Evropo in začela novo ero našega nogometa."

KOMENTIRAJ ČLANEK
Uredništvo Nogomania.com ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino komentarjev. Prav tako podana mnenja ne odražajo stališča uredništva. Od bralcev pričakujemo, da v svojih komentarjih niso žaljivi in ne objavljajo oglaševalskih vsebin saj bo v nasprotnem primeru umaknjen njihov uporabniški račun.
Za komentiranje morate biti prijavljeni!
KOMENTARJI
<< 1 >> 
navarro | 5/14/2009 2:16:21 PM

bravo Španci vedno z vami!!